Svijet

Naša zajednička dužnost je da spriječimo oživljavanje nacizma!

Rruski predsednik Vladimir Putin čestitao je 77. godišnjicu pobede u Velikom otadžbinskom ratu liderima i građanima samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR/LNR), kao i narodima Ukrajine i Gruzije.

Foto: Borba

Čestitku je uputio i liderima i građanima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije i istakao da se na Dan pobede odaje počast vojnicima i snagma u pozadini koji su slomili nacizam, piše Izvestija.

Predsednik Rrusije je pozvao na sprečavanje oživljavanja nacizma i očuvanje istine o ratu.

-Danas je zajednička dužnost da sprečimo oživljavanje nacizma, koji je doneo toliko patnje ljudima iz različitih zemalja. Neophodno je sačuvati i preneti potomstvu istinu o događajima iz ratnih godina, zajedničkim duhovnim vrednostima i tradiciji bratskog prijateljstva, istakao je Putin.

U čestitki predsednicima samoproglašenih LNR i DNR, Putin je istakao da se vojnici koji učestvuju u, kako je naveo, „specijalnoj operaciji bore da oslobode svoju rodnu zemlju od nacističke prljavštine, baš kao i naši preci“. Izrazio je uverenje da će, kako je istakao, „kao i 1945. godine, pobeda biti naša“.

U poruci upućenoj veteranima Velikog otadžbinskog rata i građanima Ukrajine, predsednik Rusije je istakao neprihvatljivost osvete ideoloških naslednika onih koji su poraženi u Velikom otadžbinskom ratu.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad