Crna Gora

Narod Crne Gore protiv Rezolucije o Srebrenici: Novi skup ispred Vlade danas od 16 časova

Foto: Vijesti

Nakon jučerašnjeg portesta „Zaustavimo izdaju“ koji se sinoć od 19 časova orgainozavo ispred zgrade Vlade u Podgorici, zbog najavljenog glasanja ovdašnjeg režima za Rezoluciju o lažnom genocidu u Srebrenici, najavljen je ponovni skup.

Protest je zakazan za danas, sa početkom od 16 časova u Podgorici.

Podsetimo, na protestu su bili prisutni nosilac liste grupe građana “Budva naš grad, Nikola Jovanović, predsednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, poslanik u Skupštini Crne Gore i član predsedništva UCG, Vladimir Dobričanin, Milivoje Brković, predsednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković, kao i funkcioneri SCG Boban Radević i Marko Darmanović, predsednik Prave Crne Gore, Marko Milačić i mnogi drugi.

Podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici ,ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti naše trodecenijske borbe.  Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu, rekli su organizatori skupa.

Organiozatori skupa: 

Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”

Srpski kulturni klub “Sveti Sava”

Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja. 

Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918.

NVO “Herceg” – Pljevlja

NVO “Srpska nit”

NVO “Božuri”

NVO “Stupovi”

NVO “Miholjski zbor”

NVO “Serdar”

Noćni vukovi

Podsetimo, Vlada Crne Gore donela je odluku da glasa za rezoluciju o Srebrenici u UN, predloženu od strane Nemačke i Ruande.

Očekuje se da se skupština UN održi, nakon prethodnih odlaganja, danas, 23. maja.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad