Svijet

OD 1. JANUARA U EU MOĆI ĆE SAMO VAKCINISANI: Oglasili se iz Jute – neće važiti ni negativan PCR test!

Milan Lainović iz YUTA-e je objasnio da će od 1. januara 2022. godine sve testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.

Foto: Bijeljinainfo

Bez potpune imunizacije od prvog januara u mnoge države Evropske unije neće moći da se putuje, saznanja su Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA.

Mnogi građani već sada razmišljaju o novogodišnjim aranžmanima i putovanjima u evropske metropole ili egzotične, tropske destinacije, pa pošto su primili dve doze istog proizvođača vakcine, sad razmišljaju za koju buster, treću dozu da se opredele kako bi neometano mogli da putuju.

Potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA Milan Lainović ponovio je da nema univerzalnog pravila, odnosno da same države i njihovi zakoni određuju ko i pod kojima uslovima trenutno može da uđe u zemlju.

“Ni u EU nisu sve države zauzele isti stav, u Mađarsku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju može da se ide sa kineskim vakcinama, ruskim vakcinama, u Nemačku i Italiju ne mogu, u kombinaciji da, ali da su sve tri iste vakcine, ne može”, naglašava Lainović, piše Kurir.

Lainović je istakao da se bez potpune vakcinacije u tim zemljama ne može posetiti ni restoran, ni prodavnice, a ni šoping mol.

“Tako je u toku celog dana. Vi se registrujete, postoji kod sa vašim podacima i u slučaju da je neko u restoranu zaražen, vas obaveštavaju da se i vi kontolišete. Nigde ne možete bez vakcinie ili uz važeći PCR test”, istakao je potpredsednik YUTA-e i dodao da će od 1. januara 2022. godine sve testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.

(MONDO/Kurir)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad