Politika

Na inicijativu DPS-a: Kreće čistka kadrova DF-a i Demokrata po dubini!

Prema saznanjima do kojih je ODBRANA došla u svim državnim institucijama će doći do čistke kadrova Demokratskog fronta i Demokrata po dubini, a sve to na zahtjev DPS-a.

Iako su čelnici manjinske vlade danima ubjeđivali javnost da DPS neće imati nikakvog uticaja na njihov rad i da su od njih samo dobili podršku ali ne i mogućnost da DPS bilo šta odlučuje, istina je zapravo mnogo drugačija. Iz DPS-a su izričiti u svojim zahtjevima da u državnim institucijama ne bude niti jedna osoba koja je zaposlena po dubini iz Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore.

Osim Odbora, o čemu smo već ranije pisali, i prvog koji je „nepodoban“ Miluna Zogovića, DPS je od manjinske vlade tražio da svi kadrovi Demokratskog fronta i Demokrata iz institucija budu uklonjeni.

Već sada, samo par dana nakon formiranja manjinske vlade izvjesno je da će DPS imati itekako pravo za odlučivanjem u 43. vladi, i jasno je da će mnogi njihovi uslovi biti ispunjeni. Sve ono što se očekivalo od izborne pobjede 30. avgusta i sve ono za šta su se građani borili sada će pasti u vodu. Vratili smo se na početak, gdje će u institucijama opet biti kadrovi DPS-a, a i prema našim saznanjima neki od skupštinskih Odbora će biti pod upravljačkom palicom DPS-a. Nakon sjednice o formiranju 43. vlade svima je bilo jasno da se DPS vratio na velikim vratima i da od obračuna sa njihovim kriminalnim radnjama nema ništa.

Iako su očekivanja od veličanstvene pobjede 30. avgusta 2020. godine bila ogromna, nakon promašene 42. vlade Zdravka Krivokapića koja nije ni prstom mrdnula za obračun sa DPS-om, jasno je već sada, da će i sa 43. vladom biti isti slučaj. Čistkom onih malo kadrova koji su bili u institucijama je i zvanično da će na njihova mjesta doći opet oni isti koji su trideset godina samo radili u korist i interes DPS-u.

DPS će očigledno biti zaštićen kao za vrijeme mandata Zdravka Krivokapića tako što će funkcionere DF-a zamijeniti funkcionerima DPS-a, a samim tim će kao i unazad trideset godina biti zaštićeni i od obračuna sa njima nema apsolutno ništa. Izvjesno je, jedino, da građani neće dopustiti povratak DPS-a na vlast jer su jedva dočekali da ga se riješe. Koliko su i oni sami nesigurni u sebe govori činjenica o želji za odlaganjem svih lokalnih izbora za oktobar, kako bi svojim utabanim koracima, pomoću malverzacija i ucjena pokušali da obezbijede sebi pobjede.

Svjesni su i u DPS-u ali i u partijama koje sačinjavaju manjinsku vladu da je podrška koju oni u ovom trenutku imaju upitna i iz straha od neuspjeha će učiniti sve da se izbori u Glavnom gradu, koji su najbitniji, ali i u Budvi odlože. Ukoliko se izbori ipak odlože, glasovima novonastale većine, građani će im tu grešku skupo naplatiti u šta će i sami imati priliku da se uvjere. Nama, pak, jedino ostaje da se nadamo da trenutno nemamo produženu 42. vladu Zdravka Krivokapića ili neku novu DPS vladu.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad