Politika

Na današnji dan pod naletima srpske vojske Budvu napustio poslednji austrougarski vojnik; Carević položio vijenac oslobodiocima Budve

Povukla se pred naletima srpske vojske, koja je poslije probijanja Solunskog fronta ubrzano stizala, ne samo kroz Srbiju, već preko cijelog Balkana, koji su naseljavali južnoslovenski narodi

Foto: Politika

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da je na sastanku predstavnika parlamentarne većine dogovoreno da u petak do 12 sati dobiju potvrdu od partija većine ko je od njih za izbor nove Vlade.

On je nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine koji je održan danas u Skupštini Crne Gore rekao da su saopštili da je tema o postizanju dogovora oko nove Vlade oročena na 30 dana.

Mandić je poručio da u tom periodu treba da se postigne i dogovor oko izbora novog premijera i sastav Vlade.

“Mi pokrećemo novu inicijativu, za izbor nove Vlade, i predložićemo partnerima iz parlamentarne većine da biramo novu vlast, novog premijera i nove ministre”, poručio je Mandić.

Istakao je da preuzimaju odgovornost za okupljanje parlamentarne većine.

Podsjetimo, lideri Demokratskog fronta pozvali su kolege kako bi pronašli rješenje za izlazak iz krize, a nedavno su istakli da više neće pregovarati o rekonstrukciji Vlade, već da traže izbor nove Vlade, u kojoj će predstavnik DF-a imati poziciju premijera.

Sastanku su prisustvali Zdenka Popović i Momo Koprivica iz Demokrata, Zoran Mikić i Miloš Konatar URA, Marko Milačić Prava Crna Gora, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević Demokratski front, Srđan Pavićević CIVIS, Vladimir Joković SNP, Goran Danilović UCG i Maksim Vučinić iz Radničke partije.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad