Društvo

Na BBC mreži Crna Gora predstavljena milionskoj publici

Foto: canva stock

Promotivna kampanja na kanalima BBC-ija koju sprovodi Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) počela je 1. oktobra i trajaće do kraja godine.

Ova tromjesečna kampanja ima za cilj podizanje svijesti o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji i privlačenje turista.

U okviru kampanje destinacijski video o Crnoj Gori “U društvu prirode“, koji je dobitnik tri međunarodne nagrade, biće plasiranna televiziji BBC News, koja ima 450 miliona gledalaca širom svijeta. Promo spot naše zemlje biće emitovan i u udarnim terminima, nakon dnevnika i emisije “The Travel Show“, koja ima preko 70 miliona gledalaca na nedjeljnom nivou.Jedna od epizode ove putopisne emisije „Travel Show- Montenegro Top and Tail“ snimaće se u Crnoj Gori i biće emitovana na proljeće naredne godine.

Pored toga, kampanja podrazumijeva i digitalnu promociju putem online kanala BBC-ja,objavljivanje banera i članka o turističkoj ponudi Crne Gore na portalu BBC.com koji ima više od 849 miliona pregleda i profilima na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter sa preko 190 miliona pratilaca.

Osim  predstavljanja jedinstvenih prirodnih ljepota Crne Gore, sa fokusom na raznolikost pejzaža u južnom, centralnom i sjevernom dijelu zemlje, milionskom auditorijumu će biti predstavljena i kulturna baština Crne Gore, uključujući stare gradove koji čuvaju bogatu istoriju i arhitekturu.

Direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković poručila je da su kampanje na globalnim kanalima poput BBC-ija od presudnog značaja za promociju destinacije.

“Zaista nam je veliko zadovoljstvo što možemo da najavimo početak promotivne kampanje na televizijskim i online kanalima koji imaju ovako veliki auditorijum u više od 200 zemalja širom svijeta. Neophodno je da budete vidljivi u medijima sa takvim rejtingom i povjerenjem. Vjerujemo da će ova kampanja u trajanju od tri mjeseca značajno uticati na jačanje destinacijskog brenda i privlačenje turista“, izjavila je Tripković Marković.

Ona je podsjetila da je NTO CG nedavno uspješno realizovala marketinšku kampanju sa globalnom platformom za putovanja Expedia, te da su u planu slične kampanje i na drugim tržištima.

“Pored tradicionalnih modela promocije destinacije, kao što su sajmovi, studijske posjete novinara i turoperatora, fokus nam je u poslednjem periodu na velikim marketinškim kampanjama.U toku je kampanja koja se realizuje u partnerstvu sa najvećim turoperatorom na tržištu Velike Britanije Jet2holidays, kao i digitalne kampanje na online platformi za putovanja Amadeus na tržištima baltičkih zemalja i Njemačke“, kazala je Tripković Marković.

Isječak sa TV BBC News na kojoj se emituje spot Crne Goremožete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=wLPuZkROpNI

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad