Politika

Mujičić odgovorio Driti Loli: Trobojka nije simbol genocida, nego slobode

Foto: Slobodna Crna Gora

Zapanjen sam reakcijama koje stižu iz bloka bliskog bivšem šefu režima Milu Đukanoviću, koji se danima ne smiruju zbog činjenice da je predsjednik Skupštine postavio trobojku u svojoj kancelariji, kao i drugi političari iz naše koalicije poput Dajkovića, Delića, Kovačevića. Umjesto da to shvate kao jednu normalnu i zdravu stvar, kao jedan demokratski iskorak ljudi koji se ne odriču svog identiteta dolaskom na vlast, oni takve poteze dramatizuju i prave od njih, maltene, ratne zločince, navodi u saopštenju predsjednik Gradskog odbora Slobodne Crne Gore Miljan Mujičić.

Imajući u vidu da je trobojka bila državna zastava preko sto godina, pa čak i u onom periodu vlasti Mila Đukanovića, podsjećam gospođu Lolu da trobojku kao svoj simbol imaju i mnoge druge zemlje poput Italije, Holandije, Francuske i drugih zemalja. S druge strane, ako se trobojka čak i u nekim najluđim kreacijama može nazvati kao simbol genocida, onda bi to bilo u obliku onih genocida koje su, recimo, Turci, Austrougari, Fašisti i drugi sprovodili nad našim narodom, pa se i tada trobojka ponosno viorila kao simbol slobode, dodaje.

Najzad, pozivam gospođu Lolu i one brojne slične njoj da ne traže u svemu povod za svađu, kavgu, razdor i podjele, nego da nas makar neke stvari ujedinjuju, a to je da svi volimo našu Crnu Goru koja je naša kuća, a samim tim umjesto grubog zaključka, gospođi Loli upućujem pruženu ruku pomirenja, zaključuje se u saopštenju.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad