Svijet

Mizincev: Ukrajinska vojska izvela zločine u Harkovu po scenariju iz Buče!

Ukrajinska vojska je pucala na šest civilnih vozila u Harkovskoj oblasti u okviru krvave akcije po scenariju iz Buče, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

Foto: Borba

-Prema raspoloživim pouzdanim informacijama, kijevski režim je izveo još jednu krvavu akciju u Harkovskoj oblasti po scenariju ‘Buča’. Na dionici puta između naseljenih mesta Stari i Novi Saltov, vojnici Oružanih snaga Ukrajine gađali su šest civilnih vozila na kojima su bile podignute bijele zastave. Taj monstruozni zločin su fotografisali i snimali stručnjaci centra za informaciono-psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine, rekao je Mizincev.

Pored toga, ukrajinska artiljerija je izvela nekoliko napada iz naselja u Beloj Krinici (Hersonska oblast) na položaje Oružanih snaga Rusije kako bi izazvala uzvratnu vatru na stambene objekte civila koje militanti teritorijalne odbrane ne puštaju da izađu iz blokiranog naseljenog mjesta i drže ih kao živi štit, kazao je general. Kako dodaje, predstavnici norveških medija su bili prisutni kako bi zabilježili navodne neselektivne napade Rusije na civilno stanovništvo u Beloj Krinici.

-U Mogiljevu Podoljskom u Vinickoj oblasti, nacionalisti i strani plaćenici su u zgradi škole opremili uporište, napravili zalihe vojne opreme i naoružanja, a u podrumu silom drže civile iz okolnih kuća. U Lisičansku u LNR vojnici Oružanih snaga Ukrajine preteći ubistvom isterali su žene, decu i starce iz skloništa u školi, a tamo su napravili zalihe municije. U naseljenom mestu Slobožansko u Harkovskoj oblasti u zgradi gimnizacije ekstremisti su opremili uporište. U blizini su raspoređeni tenkovi i oklopni transporteri, prilazi školi su minirani, ali lokalno stanovništvo namerno nije obavešteno o tome, rekao je Mizincev.

Po njegovim riječima, Oružane snage Rusije se humano odnose prema civilnom stanovništvom, ne izvode napade na objekte civilne infrastrukture, za razliku od oružanih formacija Ukrajine koje i dalje svuda koriste bolnice, stambene zgrade, crkve, obdaništa, kampove i druge civilne objekte za skrivanje militanata i raspoređivanje naoružanja.

(Sputnjik)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad