Svetinje

Mitropolit Joanikije obišao gradilište Pravoslavne gimnazije u Podgorici

Foto: Mitropolija crnogorsko primorska

Nakon što su ga izvođači radova upoznali sa trenutnim stanjem, kao i planiranom dinamikom dalje gradnje, mitropolit Joanikije je iskazao zadovoljstvo dosadašnjim tokom izvođenja radova

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije danas je obišao gradilište i upoznao se sa dinamikom radova na izgradnji Pravoslavne gimnazije “Sveti Sava” na Starom aerodromu u Podgorici.

Prilikom obilaska gradilišta najmodernijeg srednjoškolskog obrazovnog kompleksa u Crnoj Gori, u Mitropolitovoj pratnji bili su protojerej-stavrofor Dalibor Milaković i jerej Blažo Božović.

– Nakon što su ga izvođači radova upoznali sa trenutnim stanjem, kao i planiranom dinamikom dalje gradnje, mitropolit Joanikije je iskazao zadovoljstvo dosadašnjim tokom izvođenja radova- saopšteno je iz Mitropolije.

image

Podsjećamo da je u toku drugi upisni rok za upis učenika u prvi razred za školsku 2023/2024. godinu, a ove školske godine nastava će se odvijati u zgradi pored Crkve Svetog Đorđa pod Goricom.

Mitropolit je ranije kazao da je pred Pravoslavnom gimnazijom “Sveti Sava” postavljen visok zadatak da pripremi našu omladinu koja će se ovdje učiti za školovanje i na našim domaćim i na svjetskim univerzitetima: “Da se ovdje i djeca i mladi i odrasli saberu i da ovdje uzrastaju i u dobrim naukama i u pravoslavnim vrlinama; da ovdje bude najbolji spoj između obrazovanja i vaspitanja naše omladine.”

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad