Društvo

Mitropolija uručila KCCG dva aparata za fizikalnu terapiju

Foto: Mitropolija

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) uručila je danas Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) dva aparata za fizikalnu terapiju.

Donacije Mitropolije su već postale tradicionalne i uručuju ih uvijek u toku praznika, a sa današnjeg sastanka poručeno je da je vrijedna donacija gest koji ohrabruje i koji će poboljšati zdravstvene usluge u KCCG.

Uručenju donacije prisustvovali su mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, protojereji Ostoja Knežević i Branko Vujačić, ministar zdravlja Vojislav Šimun, direktorica KCCG Ljiljana Radulović, medinski direktor KCCG Zoran Terzić, Sonja Nejkov, direktorica Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u KCCG Marinko Paunović.

 (Foto: rtcg.me)

Prema riječima ministra Šimuna, Mitropolija uvijek dokazuje da vodi računa o zdravlju populacije i da radi za dobrobit ljudi.

„Naša Vlada posvećena je zdravstvu i poboljšanju istog, a ovakvi činovi su nešto što nas ohrabruje“, rekao je Šimun.

Mitropolit se zahvalio na ljubaznosti i dočeku cijelom osoblju koji, kako je kazao, ulažu ogromne napore da bi zdravstvo u Crnoj Gori napredovalo.

 (Foto: rtcg.me)

„To se vidi po rezultatima. A mi kad vidimo njihovu žrtvu, lako nam je da učestvujemo i da pomažemo koliko možemo“, dodao je on.

Prema riječima direktorice Centra za fizikalnu terapiju Sonje Nejkov, dva donirana aparata značiće umnogome medicinskom osoblju i pacijentima.

„Prethodni aparati su stari skoro 20 godina. Ovdje dnevno dolazi 200 do 250 pacijenata, a 90 odsto koristi magnetnu terapiju. Dosadašnje donacije medicinske opreme, novčane pomoći i aparata mnogo su doprinijele, tako da smo zahvalni Mitropiji na svemu što čini za KCCG“, zaključila je Nejkov.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad