Svijet

Misija Irana u UN: Što se nas tiče, gotovo je

Foto: Council on Foreign Relations

Zbog sukoba na Bliskom istoku za danas je zakazana hitna sednica Saveta bezbednosti UN

Iranska misija pri UN objavila je na svom nalogu na mreži Iks da smatra da je vojna akcija Iranskih oružanih snaga protiv Izraela pokrenuta u skladu sa Članom 51 Povelje UN, kao odgovor na izraelski napad na konzulat Irana u Damasku.

“Što se nas tiče, ovo je gotovo i ova stvar se može smatrati završenom. Ukoliko, pak, režim u Izraelu napravi sledeću grešku, iranski odgovor će biti znatno žešći”, navedeno je u saopštenju Iranske misije pri Ujedinjenim nacijama.

Dodaje se da je reč o konfliktu između Irana i, kako je navedeno, “odmetničkog režima u Izraelu” i poručuje da “SAD moraju da ostanu na strani”.

“Kao odgovorna članica UN, Islamska Republika Iran je posvećena ciljevima i principima sadržanim u Povelji UN-a i međunarodnom pravu, i ponavlja svoj dosledan stav da ne teži eskalaciji ili sukobu u regionu”, navodi se u pismu upućenom Generalnom sekretaru UN-a Antoniju Guterešu.

Tokom noći Iran je ispalio više stotina dronova i balističkih projektila ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku.

Za danas je zakazana hitna sednica Saveta bezbednosti UN.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad