Društvo

Miraš blokirao Cetinje da bi čuvao Milovu fotelju

Nakon što je usvojen Zakon o predsjedniku u ponedjeljak, i nakon incidenata do kojih je došlo ispred Skupštine Crne Gore nakon njegovog izglasavanja, organizatori protesta su pozvali na blokade širom Crne Gore. Te blokade se nisu desile (osim u Bogetićima) do danas.

Naime, saobraćaj je blokiran u tri crnogorska grada a upečatljiva je bila blokada na Cetinju gdje se pojavio, ni manje ni više, nego samoprozvani mitropolit takozvane crkve Miraš Mihailo Dedeić.

On se na blokadi pojavio u prisustvu nekolicine svojih „vjernika“.

Interesantno je da osoba koja ima aspiracije da bude vjerski poglavar ne poštuje Ustavom propisanu sekularnost države te izlazi na proteste kako bi branio svog političkog lidera Mila Đukanovića. Podsjećamo, na ovim protestima je opšte poznato da se brani fotelja predsjednika države Mila Đukanovića od parlamentarne većine koja je izglasala Zakon o predsjedniku čime se isti vraća u Ustavne okvire.

Nakon usvajanja Zakona, očekuje se da predsjednik Crne Gore obnovi konsultacije sa svim parlamentarnim partijama i da dodijeli mandat lideru Demosa Miodragu Lekiću čime bi Crna Gora mogla dobiti 44. Vladu.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad