Politika

Miodrag Laković napustio Abazovića: Političari, koji uđu u sektor bezbjednosti, ponašaju kao dijete kada uđe u prodavnicu igračaka!

Bivši savjetnik za bezbjednost potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića Miodrag Laković saopštio je za TV Vijesti da je podnio ostavku na tu funkciju jer policija za ovih godinu dana nije depolitizovana, reorganizovana i profesionalizovana,

Foto: cg vijesti

Kako ti ciljevi nisu ispunjeni u predviđenom roku Laković je danas podnio i pismenu ostavku Abazoviću, sa kojim je, kako ističe, od prvog dana nije dijelio iste poglede u odnosu na problematiku bezbjednosti.

Laković je, kako kaže, potencirao da rad u kabinetu potredsjednika bude usmjeren na razvijanje sistema obavještajno-bezbjednosnog sektora, jačanje instutucija, unapređenje zakonodavnog okvira, metodologije rada i naravno koordinaciju službi bezbjednosti preko Biroa za operativnu koordinaciju.

Kako ocjenjuje, političari koji uđu u sektor bezbjednosti, ponašaju kao dijete kada uđe u prodavnicu igračaka, te da im je svaka igračka zanimljiva i svaka bi da probaju.

-Dok političari shvate da nisu eksperti iz te oblasti, šteta je već pričinjena- tvrdi Laković.

On smatra da prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju nije došlo do policijskog prekoračenja ovlašćenja i da je policija upotrijebila minimum sredstava prinude da zaštiti javni red i mir.

Postupanje Abazovića tokom tih događaja ne želi da komentariše, jer bi time povrijedio tajnost podataka, budući da je bio član Komisije koja je sačinila izvještaj o postupanju sektora bezbjednosti na Cetinju.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad