Crna Gora

Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Crnogorskim Telekomom pojačava kapacitete besplatnog call broja 1717 za građane

“Postojeća nacionalna call linija 1717, koja je pokrenuta na inicijativu Ministarstva zdravlja, kako je i najavljeno, od srijede, 05. januara biće kadrovski pojačana” saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Foto: Etleboro.org

Kako su kazali, građani iz cijele Crne Gore mogu na besplatni broj 1717 da komuniciraju sa medicinskim osobljem i jednostavnije i brže dobiju smjernice ukoliko im je neophodna ljekarska pomoć ili savjet. Takođe, svi domovi zdravlja povećaće obim rada svojih lokalnih call centara, kako bi građani imali dodatnu sigurnost.

“Ovo je još jedan od servisa koje Ministarstvo zdravlja omogućava u cilju efikasnijeg odgovora na složenu situaciju izazvanu širenjem Omikron soja koronavirusa, koji hara cijelim svijetom” navodi se u saopštenju.

Generalni direktori u Ministarstvu zdravlja, dr Sladjana Ćorić i Aleksandar Sekulić, održali su danas sastanak sa direktorima domova zdravlja i definisali dodatne protokole za bolju komunikaciju i efikasniji odgovor u odnosu na povećan broj građana koji dolaze u domove zdravlja i COVID centre. Ministarstvo zdravlja konstantno prati situaciju i u skladu s tim i organizuje rad u zdravstvenim ustanovama.

“Podsjećamo da je proces rada zdravstvenih ustanova reorganizovan u svim gradovima u Crnoj Gori, u skladu sa trenutnim epidemiološkim dešavanjima, sa posebnim akcentom na zimske turističke centre Žabljak i Kolašin, gdje se očekuje priliv turista, kao i da je u Domu zdravlja Podgorica, pojačan je broj medicinskih timova u COVID centrima i sve spremno za proširenje prostornih kapaciteta za tretman COVID pacijenata” poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Uprkos ozbiljnoj epidemiološkoj situaciju, kako su istakli, zdravstveni sistem može da odgovori ovim izazovima i sve svoje kapacitete stavi u službu građana i pruži im adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu.

“Još jednom apelujemo i pozivamo sve građane da ove praznične dane, kao i sve naredne dok se epidemiološka situacija ne stabilizuje, provedu u svojim domovima, poštujući epidemiološke mjere, kako bi sačuvali svoje i zdravlje i živote cjelokupne populacije” naglasili su iz Ministarstva zdravlja.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad