Društvo

Ministarstvo prosvjete obećalo trideset novih vozila za prevoz đaka na sjeveru

Gov.me

Predstavnici roditelja su istakli da njihova djeca imaju velike probleme sa prevozom do škole i insistirali da se mora naći adekvatno rješenje kako bi se konačno riješio problem

Generalni direktor Direktorata za visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete Goran Radević, razgovarao je juče sa predstavnicima roditelja učenika OŠ „Vukašin Radunović” iz Berana, koji putuju iz MZ Vinicka. Sastanku su prisustvovali i savjetnica za učenički standard u Ministarstvu prosvjete Tatjana IlićDanka Bogavac, profesorica razredne nastave u OŠ “Vukašin Radunović, Nada Ćeranić, predsjednica savjete roditelja MZ Vinicka, kao i predsjednik MZ Vinicka Novica Lainović, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Dodaju da su predstavnici roditelja istakli da njihova djeca imaju velike probleme sa prevozom do škole i insistirali da se mora naći adekvatno rješenje kako bi se konačno riješio problem.

– Generalni direktor Direktorata Goran Radević je naglasio da se prevoz učenika na teritoriji Opštine Berane vrši od 2002. godine sa 14 kombi vozila. Odvajanjem Petnjice i Gusinja iz sastava Opštine Berane,  sedam kombi vozila je pripalo školama „Mahmut Adrović,  „Radomir Mitrović” – dva vozila,  „Vuk Karadžić”,  „Polica”, „Vladislav- Rajko Korać”, kao i JU OŠ „Vukajlo Kukalj”. Ovu vrstu prevoza koriste 402 učenika i 32 nastavnika sa teritorije Opštine Berane. Od prošle godine obavlja se prevoz od Plava do Berana za učenike osnovnih i srednjih škola, u prijepodnevnoj i posljepodnevnoj smjeni, vozilom koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete za koje pokriva i  troškove putovanja, dok SO Andrijevica plaća vozača – kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Do početka nove školske godine, predstavnici Ministarstva prosvjete će obići škole u svim opštinama na sjeveru Crne Gore i sagledati sve probleme vezane za prevoz učenika. Na osnovu toga će rasporediti 30 novih vozila, koji će zamijeniti stare, a koji su obezbijeđeni sredstvima Ministarstva prosvjete.

– Savjetnica za standard učenika u Ministarstvu prosvjete Tanja Ilić je istakla da na teritoriji Opštine Berane, participaciju za međugradski prevoz plaćaju 82 učenika i da su među njima i učenici iz MZ Vinicka. Ministarstvo prosvjete će riješiti prevoz učenika shodno svojim mogućnostima, a dok se ne nađe adekvatno rješenje, učenici iz MZ Vinicka će besplatno koristiti kombi prevoz za učenike od Plava do Berana – zaključili su iz Ministarstva prosvete. 

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad