Društvo

Ministar Šćekić razgovarao sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, na inicijativu Sinikata zaposlenih u zdravstvu razgovarao je danas sa predstavnicima ove sindikalne organizacije, koje je predvodio predsjednik Nebojša Radonjić.

Foto: Vlada Crne Gore

Fokus razgovora bio je na aktuelnom Granskom kolektivnom ugovoru za zdravstvo i inicijativi ove sindikalne organizacije za eventualnim izmjenama u pravcu izjednačavanja povećanja koeficijenata za sve kategorije zaposlenih u zdravstvenom sistemu. Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima i statusu Stambene zadruge za zaposlene u zdravstvu i aktulenim dešavanjima koja se tiču dopunskog, odnosno prekovremenog rada u Kliničkom centru Crne Gore.

Ministar Šćekić kazao je da razumije nastojanje njihove sindikalne organizacije da povećanjem zarada budu zadovoljni i jednako uvaženi svi zaposleni u zdravstvu, kako medicinski tako i nemedicinski kadar, među kojima su pravnici, ekonomsti, IT stručnjaci, higijeničarke, vozači i drugi. On je kazao da će Ministarstvo zdravlja u najskorije vrijeme, zajedno Ministarstvom finansija i ostalim učesnicima u izradi GKU, sagledati kompletnu situaciju, kako bi u skladu sa trenutnom ekonomskom situacijom došli do zadovoljavajućeg rešenja.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad