Politika

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović isključen iz Pokreta Evropa sad

Foto: ATA Images

Pozicija Milovića u Vladi Crne Gore biće otvorena uoči planirane rekonstrukcije, a u skladu sa ostvarenim rezultatima u oblastima vladavine prava i evropskih integracija, saopšteno je iz PES-a

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović isključen je danas iz Pokreta Evropa sad (PES), a na sednici Predsedništva je konstatovana i ostavka predsednika Crne Gore Jakova Milatovića na mesto zamenika predsednika PES-a.

“Pozicija Milovića u Vladi Crne Gore biće otvorena uoči planirane rekonstrukcije, a u skladu sa ostvarenim rezultatima u oblastima vladavine prava i evropskih integracija”, saopšteno je iz PES-a, prenose podgoričke “Vijesti”.

U saopštenju se dodaje da je za novog člana Predsedništva PES-a predložen ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović.

Zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) i predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je juče ostavku na sve funkcije u partiji.

Milatović je u objavi na platformi X objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad