Srbija

Ministar odbrane Srbije najavio: Potpisujemo rekordan ugovor za nabavku naoružanja

Foto: Mod.gov.rs

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da sve što se dešava pokazuje i opominje da je neophodno da se radi brže i jače na jačanju Vojske Srbije i najavio da bi sutra trebalo da bude potpisan rekordan ugovor za nabavku naoružanja.

Vučević je to rekao gostujući na RTS na pitanje vezano za Sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“, koji je i najveći ikada organizovan na našim prosotrima.

Ministar je naglasio da mu je neprijatno da priča o toj velikoj manifestaciji u senci tragedije izgubljenih ljudskih života.

„Spremili smo veliku sajamsku manifestaciju, ali kada se gube životi, kada vam strada i kada vam progone narod, kada narod u Banjskoj posle dva dana dobije hleb, neukusno mi je da pričam o svemu što smo priredili na Sajmu naoružanja“, rekao je on.

Ministar je dodao da je četvrtak otvoreni dan za posetioce na sajmu i da svi zainteresovani za naoružanje i vojnu opremu mogu da dođu.

„Srpska namenska industrija, odbrambena industrija prikazala je sa Vojnotehničkim institutom 27 novih proizvoda složenih borbenih sistema. Mnogo toga smo uradili, sutra ćemo, ako se ne varam, potpisati rekordan ugovor za nabavku naoružanja za Vojsku Srbije, pravimo velike međunarodne ugovore, rekordne ugovore za izvoz naoružnja u druge zemlje. To su ogromni uspesi za celu državu ne samo za Ministarstvo odbrane, odbrambenu industriju ili Vojsku Srbije, to je nešto što utiče na celokupnu ekonomiju, BDP države“, rekao je ministar.

Vučević je dodao da je ponosan na podršku predsednika i vlade i svih koji su radili godinama da namenska odbrambnena industrija oživi i da ostane na nogama i da danas može da radi.

„Sve ovo nam ukazuje, pokazuje, opominje, da još brže i jače moramo raditi na jačanju Vojske Srbije“, rekao je ministar, prenosi Sputnik.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad