Društvo

Ministar Đurović sa koordinatorom UN-a: Pojačaćemo saradnju u narednom periodu

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sastao se danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija, Piterom Lundbergom.

Foto: Kolektiv

„U prethodnom periodu naša saradnja je bila jako intenzivna. Podrška Ujedinjenih nacija je za nas od nemjerljivog značaja jer ste jedan od naših ključnih strateških partnera i uvjeren sam da ćemo našu saradnju pospješiti u narednom periodu“,  kazao je Đurović.

U tom duhu sagovornici su razgovarali o daljim koracima i nastavku saradnje Vlade Crne Gore sa sistemom UN-a u našoj zemlji u okviru predstojećeg petogodišnjeg Strateškog okvira saradnje Crne Gore i UN za period 2023-2027.

Ministar je ocijanio da je Crna Gora u potpunosti posvećena održivom razvoju, te da je od velike važnosti tehnička i logistička podrška UN sistema u ovom pravcu.

Rezidentni koordinator UN zahvalio se na sastanku i čestitao ministru imenovanje ističući značaj njegovog resora za dalji razvoj Crne Gore. Lundberg je predstavio godišnji Izvještaj o saradnji UN-a i Crne Gore.

„Naša saradnja u prethodnom periodu bila je veoma konstruktivna. Uvjeren sam da ćemo kroz naredni petogodišnji okvir saradnje dodatno učvrstiti partnerstvo i zajednički doprinijeti ubrzanju ostvarivanja Ciljeva održivog razvoja u Crnoj Gori,“, kazao je Lundberg.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad