Društvo

Miljanić na sastanku sa glavnim specijalnim tužiocem: Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije je prioritet

Na sastanku ministra Zorana Miljanića sa v.d. vrhovne državne tužiteljke Majom Jovanović i glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem, koji je održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva, konstatovano je da je Crnoj Gori neophodna Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije, kao i brzo formiranje novog Nacionalnog savjeta za tu oblast.

Foto: Borba

Vršiteljka dužnosti VDT-a istakla je da je svjesna da su očekivanja javnosti od Državnog tužilaštva velika i da će državni tužioci nastojati da ta očekivanja opravdaju konkretnim rezultatima u borbi protiv korupcije.

Ministar Miljanić kazao je da ohrabruju rezultati postignuti posljednjih mjeseci u borbi protiv visoke korupcije, te da očekuje da će i budući rad institucija zaduženih za tu oblast biti neselektivan, kako bi se afirmisao princip jednakosti svih građana pred zakonom.

On je kazao da očekuje da će takav pristup u radu  biti prepoznat u sljedećem izvještaju Evropske komisije.

Glavni specijalni tužilac je ukazao da je neophodno unaprijediti efikasnost rada tužilaca posebno kada je riječ o finansijskim istragama i naglasio da očekuje podršku Vlade prilikom angažovanja  kompetentnih stručnih saradnika iz te oblasti.

Sagovornici su se saglasili i da je neophodno unaprijediti uslove rada tužilaca i u saradnji sa Vladom u kratkom roku obezbijediti adekvatan prostor za tu instituciju.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad