Politika

Milatović: Strani investitori zainteresovani za solarnu energiju u Crnoj Gori

Foto: predsjednik.me

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) može biti ključni strateški partner u kreiranju održive ekonomije, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović je poručio da Crna Gora ima odlične potencijale na polju obnovljivih izvora energije, naglasivši da postoji interesovanje međunarodnih investitora, posebno za solarnu energiju.

„Ona do sada u našoj zemlji nije u potpunosti iskorištena“, istakao je on.

Milatović je u rezidenciji na Cetinju priredio radni doručak za predsjednicu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odile Renaud-Baso i članove njene delegacije.

Na sastanku je istakao njihovu ekspertsku podršku i povoljne uslove za kreditiranje nastavka izgradnje autoputa, ali i svih drugih velikih i izazovnih infrastrukturnih projekata, prenosi RTCG.

Tokom razgovora, on je predstavnike EBRD-a upoznao sa rezultatima koje je Crna Gora postigla u prethodnom periodu na polju vladavine prava i nezavisnosti institucija što, kako je ocijenio, otvara prostor za dalje inteziviranje investicionog ciklusa u našoj zemlji.

Dodao je, da upravo uz podršku partnera iz EBRD-a naša administracija unaprjeđuje svoje kapacitete i priprema se za što bolje iskorištavanje pristupnih fondova EU.

Renaud-Baso izrazila je podršku našoj državi u daljem sprovođenju reformi i privlačenju stranih investicija u pravcu pridruživanja EU u skladu sa strateškim prioritetima EBRD-a, koji uključuju plan zelene tranzicije, poboljšanje kapaciteta privatnog sektora i povezanosti, uključujući prekogranični transport, energetiku i digitalnu povezanost.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad