Društvo

Milatović: Partijskoj politici u Vojsci Crne Gore nije mjesto

Foto: predsjednik.me

Centralna proslava Dana Vojske Crne Gore održana je danas u kasarni „Milovan Šaranović“ gdje je promovisano deset novih oficira Vojske Crne Gore u čin potporučnika, koji su završili vojne akademije u savezničkim zemljama.

Zakletvu su položili i novoprimljeni vojnici po ugovoru. Načelnika Generalštabs Vojske Crne Gore brigadnog general Zoran Lazarević čestitao je ovaj dan pripadnicima Vojske Crne Gore i zaposlenima u Ministarstvu odbrane.

Kazao je da je ponosan na to što je samo u ovoj godini skoro 20 miliona evra uloženo u nove objekte, kao i na to što će uskoro biti nabavljena dva patrolna broad. Poruči je i da su zaposlenima povećane zarade koliko je budžet dozvoljavao.

Ministar unutrašnjih poslova koji pokriva i resor odbrane Filip Adžić čestitao je volnicima koji su danas položili zakletvu.

“Da biste potpuno profesionalno mogli da obavljate vaš težak posao morate imati zadovaljavajuće uslove, znam da oni nijesu potpuno adekvatno, ali znam da su značajno bolji u odnosu na prošlu godinu”, kazao je Adžić.

Kaže i da je u modernizaciju objekata utrošeno ili će biti preko 20 miliona evra.
“Mnogo ih je koje gradimo, ja bih pomenuo jedan u Baru koji će biti u skladu sa standardima NATO-a”, poručio je Adžić.

Na svečanosti je predsjednik države Jakov Milatović poručio da partijskoj politici u Vojsci Crne Gore nije mjesto, ali i da na tome treba još da se radi.

“Ja sam naučen da vojsku posmatram kao insituciju gdje vladaju mir i displina. Vojnici su oni koji stižu da pruže prvi ruku u poplavama, često su prvi u sniježnim smetovima koji pružaju pomoć iz vazduha, sa kopna i na moru i ja vam poručujem samo tako da nastavite”, kazao je Milatović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad