Politika

Milatović obećao radnicima Instituta “ Dr Simo Milošević“ : Naredne sedmice ću sa Vučićem razgovarati o dugu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će se zauzeti da Institut „Dr Simo Milošević“ opstane i vrati svoju staru slavu.

Foto: Borba

Najavio je da će naredne sedmice sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o dugu koji Institut ima prema Jugobanci.

„Kao predsjednik svih građana Crne Gore, brinem i želim da pomognem da dostojno žive, redovno primaju plate, a da kompanije u vlasništvu države rade i ne idu u stečaj da bi se prodavale u bescijenje, a trud generacija bivao obesmišljen, kakva je često bila praksa u prethodnih 30 godina. Upravo sam razgovarao sa direktorom dr Savom Marićem. Znam da ste u teškim materijalnim uslovima, da mjesecima ne primate plate, da mnogi od vas razmišljaju da napuste Institut. Zauzeću se da ovaj čuveni zdravstveni centar opstane i povrati svoju staru slavu, te opet postane stub razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori. Uskoro ću sa svojim saradnicima posjetiti Institut, a već naredne sedmice sa predsjednikom Srbije razgovarati o dugu. Institut ima budućnost – poručio je Milatović na Tviteru.

Institut od 1987. godine ima dug za kredit prema Jugobanci koji je sa kamatama narastao na oko 7,5 miliona evra. Zbog toga što je banka otišla u stečaj potraživanje je preuzela državna Agencija za osiguranje depozita koja je konačno dobila spor o ovom potraživanju 2021. godine kada je on pravosnažno priznat i od crnogorskih sudova.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad