Portal ODBRANA

Politika

Milatović: DPS blokira tranziciju vlasti u Podgorici preko desničarskih organizacija; Do 19. decembra ćemo preuzeti vlast „na ovaj ili onaj način“

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović kazao je da pregovori sa partnerima oko formiranja vlasti u Podgorici još traju, ali da su postigli konsenzus o najbitnijim stvarima.

Milatović je poručio i da vjeruje da će do 19. decembra preuzeti vlast „na ovaj ili onaj način“.

Kazao je i da da Demokratska partija socijalista (DPS) zloupotrebom instituta ustavne žalbe smišljeno blokira tranziciju vlasti u Podgorici.

„Ustavne žalbe su podnijete od strane četiri organizacije ili pojedinca u direktnoj vezi sa DPS-om“, saopštio je on na pres konferenciji.

Naveo je da podnesene žalbe Ustavnom sudu nemaju veze sa rezultatima izbora, te da ih je „zato odbila i OIK i DIK“.

„Zato su tako i napisane da bi došle do blokiranog Ustavnog suda“

Rekao je da građani imaju pravo da znaju ko stoji iza tih žalbi – „GI „21. Maj“, Maja Miličković iz Bogougodnica, članica DPS-a i Svetosavska srpska lista, Snežana Lazović – članica DPS-a“.

„Svima je jasno o čemu se radi. Jedino DPS-u što je ostalo da koriste desničarske organizacije i pojedince da blokiraju mirni prenos vlasti… Glavni izvršilac opstrukcije je predsjednik Izborne komisije (IK) Veselin Vukčević, dugogodnišnji član DPS-a i dobitnik stana od 80 kvadrata u Podgorici“.

Milatović je kazao i da će čekati glasanje za sudije Ustavnog suda, a pozvao je DPS da ne samo verbalno, „nego i suštinski zaštiti državni interes i glasa za sudije“.

Milović: Očekujem da će SDT postupiti po prijavama

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović kazao je da su oni kao partija do sada imali nekoliko pravnih akcija, i da su podnijeli nekoliko krivičnih prijava, tražili mišljenja od DIK-a.

„Sve ovo nema samo politički interes, nego i materijalni, jer primaju značajnu nadoknadu, počev od Vukčevića kao predsjednika IK“.

Rekao je da je nevjerovatno da jedan čovjek blokira izbornu volju 100.000 ljudi i da očekuje da će SDT postupiti po prijavama.

Što se tiče pravnih mehanizama, naveo je Milović, ostaje još jedan prema DIK i da će o tom mehanizmu građani „vrlo brzo biti obaviješteni“.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad