Politika

Milatović danas sa Boreljom i Varheljijem u Briselu

Istog dana Milatović će posjetiti sjedište NATO-a, gdje će razgovarati sa Mirčeom Džoanom, zamjenikom generalnog sekretara i ambasadorima Kvinte pri Alijansi

Foto: Dan

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas ide u posjetu Briselu gdje će se sastati sa Žozepom Boreljom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, i Oliverom Varheljijem, komesarom za proširenje i susjedstvo.

Kako je najavljeno iz službe za informisanje predsjednika Crne Gore, istog dana Milatović će posjetiti sjedište NATO-a, gdje će razgovarati sa Mirčeom Džoanom, zamjenikom generalnog sekretara i ambasadorima Kvinte pri Alijansi.

Program nastavlja 31. maja odlaskom za Moldaviju gdje će učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu. Tog dana imaće bilateralni sastanak sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

“Osim toga, predsjednik Milatović će imati i niz bilateralnih susreta sa drugim šefovima država i vlada zemalja učesnica Samita”, navedeno je u najavi. 

Ovo je drugi Samit Evropske političke zajednice, koji predstavlja međuvladin forum za političke i strateške diskusije o budućnosti Evrope.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad