Region

Milanović se žali da mu rade iza leđa: Hrvatska je mimo Ustava bila kosponzor rezolucije

Foto: Tanjug

Zoran Milanović izjavio je da je “hrvatska diplomatija mogla tako da učestvuje u promociji kao izvorni autor inicijative o tome da se ne prizna Holokaust”

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da je Hrvatska na protivustavan način bila kosponzor rezolucije o Srebrenici, jer je proces odrađen njemu iza leđa.

“To su odluke koje se ne smeju po Ustavu donositi bez predsednika Hrvatske. To je protivustavno ponašanje, a premijer Plenković to radi, jer za njega još nema posledica”, rekao je Milanović novinarima.

On je naveo da hrvatska diplomatija mogla tako da učestvuje u promociji kao izvorni autor inicijative o tome da se ne prizna Holokaust.

“To je ozbiljna tema za još ozbiljniji razgovor i sastanak. Pisao sam Plenkoviću, on će to verovatno poreći i neće odgovoriti”, rekao je Milanović, prenela je Srna.

Milanović je u Svetoj Nedelji, pored ostalog, novinarima rekao i da pokušava da kaže ”svim političkim Srbima i Srbima u politici da rezolucija o Srebrenici nijednom rečju ne dotiče Srbe, srpstvo ili Srbiju, dakle nema ni reči o Srbima”.

Generalna skupština UN usvojila je u četvrtak Rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države, 87 je bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad