Društvo

Miholjski zbor: Oštro osuđujemo najavu mandatara Spajića da popis bude odložen na mjesec dana

Foto: Borba

Miholjski zbor se obratio saopštenjem javnosti u kojem osuđuju odluku da se odloži popis stanovništva na mjesec dana. Saopštenje prenosimo integralno.

„Gospodine Spajiću, pošto ste bili dosta dugo u inostranstvu pa niste svjesni zapravo koliko je truda i borbe uloženo u opstanak srpskog naroda na teritoriji Crne Gore, najiskrenije vam savjetujemo da se ne igrate sa našim strpljenjem.
Mi nismo prolazili kroz golgote, ostajali bez posla, trpili diskriminaciju i tretman prema nama kao građanima drugog reda, da biste vi danas podilazili jednoj interesnoj grupaciji koja u strahu od propasti od njihovog ideološkog projekta nema hrabrosti da izađe na popis, koji je u suštini najobičnija administrativna procedura.

Već smo vam jednom dozvolili, vama i vašem političkom ocu Zdravku Krivokapiću da se igrate sa našim životima, budite sigurni da vam nećemo to dozvoliti i drugi put. Sramota treba da vas bude od tolikog političkog kukavičluka. Uostalom , zašto bi vam vjerovali da će se popis održati za mjesec dana? Da vam vjerujemo kao onda kada ste rekli da ne pravite Vladu sa DPS, pa se ispostavilo, pod pritiskom građana i poslanika sa vaše liste, da vam ta partijska kombinatorika nije strana i da uopšte niste gadljivi na ponude DPS i satelita? Ili kao onda kada ste rekli da nemate državljanstvo Srbije pa se ispostavilo da ga ipak imate ? Ili za stan u Beogradu na vodi?

Dokle mislite, gospodine Spajiću da nas zamajavate praznim pričama? Kakav fokus na ekonomiju? Kako mislite da se fokusirate na ekonomiju kada ni ne znate koliko ljudi zaista živi u Crnoj Gori? Koje reforme ako nemate statistički relevantnih podataka? Da li znate, ili ste baš toliko neznaveni da se ni jedan strateški dokument više ne može usvojiti bez popisa stanovništva i imovine? Što je ova muka silo nebeska, da se oko popisa koji je u Starom Rimu bio uobičajen, samo u Crnoj Gori ne može sprovesti evo dvije pune godine?

Sramno da sramnije ne može biti.“

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad