Politika

Miholjski zbor: Nadležni da reaguju povodom pisanja Ljuba Filipovića, ovaj ratni huškač iz Budve vodeća figura mržnje ka svemu sa prefiksom „srpsko“

Foto: Borba

Miholjski zbor reagovao je povodom teksta, kako su kazali, nazovi kolumniste neofašističke provenijencije, izvjesnog Ljubomira Filipovića, nastanjenog u Budvi, koji ih je kako navode iz ove organizacije nedavno u svom pamfletu nazvao „neoljotićevskom“ organizacijom.

„Možda je najbolje ne reagovati na tako prizemne uvrede nastale iz puke nemoći da svoj dukljanski narativ povrati iz sunovrata, ali smo odlučili da ipak skrenemo pažnju javnosti na nedopustivo etiketiranje i vrijeđanje od strane dukljanista, kojima i Filipović sasvim izvjesno pripada, svih onih koji ne slijede slijepo ideologiju koju im serviraju strani centri moći. A ta naopaka ideologija je zapravo sve ono što vidimo i što se otkriva u prepiskama SKY aplikacije. Državu u kojoj policajci šefu seoskog klana šalju eksplicitne fotografije sa orgija koje su priređivali u policijskoj stanici, takođe od naših para, ne moraš da voliš, ali moraš da poštuješ ( LOL), samo dok policajci nisu Srbi, svi će da ćute“, jasni su iz Miholjskog zbora.

Navode i da je vjerovatno iz istog razloga hrvatski ambasador slučaju „zaboravio“ da u Boki i Crnoj Gori žive i rbi i da ih je sasvim dovoljno da bi kamenje progovorilo nekim drugim jezikom.

„Dakle, nije stvar u tome što je nas neprimjereno gr..pardon, pisanje uvrijedilo. Naprotiv, mi smo organizacija koja iza sebe ima na desetine humanitarnih akcija, koja pomaže tamo gdje Filipović i kompanija sigurno nisu stigli od brige za državu da pomognu. Mi organizujemo humanitarne koncerte, tribine, razgovore.
Ono što nas zabrinjava kao ozbiljne ljude je učestala pojava određenih likova, koji ničim ne zavrijeđuju da budu u javnom prostoru, neki ničim izazvan kompleks više vrijednosti, pa smo onda svi mi, koji se zalažemo za nešto drugačiji pristup stvarnosti označeni kao : fašisti, nacisti, desničari, putinofili, i sada najnovije „neoljotićevci“. I to nije bezazleni, to je ne samo crtanje mete jednoj organizaciji, to je poziv da se javnost obračuna sa nama. Legitimizacija čišćenja, genocida i otvorenog sukoba. Jer, ako se sjetimo, svaki genocid je i počeo tako što je određena klasa sebi dala za pravo da bude bolja od druge. Belgijanci u Kongu, Konkvistadori u Latinskoj Americi, Hitler u Evropi“, jasni su iz Miholjskog zbora.

Kako navode, Filipović nije izolovan slučaj, ali već duže vrijeme ovaj ratni huškač iz Budve je vodeća figura mržnje svega što ima predznak ‘srpsko’.

„Zato pozivamo nadležne da hitno reaguju, pa ako prekršajne prijave ne urode plodom, da mu obezbijede jednu osunčanu sobu u objektu koji se nalazi i Bokokotorskom zalivu i da mu prepišu adekvatnu terapiju. A mi ćemo nastaviti da radimo kao i do sada, i ujedno pozivamo sve naše sunarodnike Srbe iz Crne Gore, da pojačaju srbovanje, jer prolivene suze dukljana nemaju cijenu, pogotovo ako su plaćene sa strane i za interes onih kojima se priviđa i da kamenje po Boki priča nekim drugim jezikom ,a ne srpskim“, zaključili su iz Miholjskog zbora.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad