Region

Menadžment Uniproma naložio radnicima: Od sjutra ujutru kreće postepeno gašenje KAP-a

Kako saznaje naš portal, menadžment Uniproma dao je nalog radnicima da od ujutro počnu sa postepenim gašenjem ćelija u Elektrolizi, što bi značilo i kraj proizvodnje, samo dva dana kasnije pošto je direktor Uniproma Veselin Pejović primio internacionalnu nagradu u Dubajiu.

KAP
Foto: Borba

Radnici su odbili da učestvuju u gašenju, a tokom dana i večeri će imati dodatne konsultacije. Još traju pregovori između Uniproma i EPCG o mogućnosti da državna energetska kompanija preuzme fabriku na godinu.

Upravni odbor Elektroprivrede Crne Gore je tu ponudu proslijedio Vladi. Uniprom je ranije saopštio da je konačni rok za dogovor 15. decembar.

Ukoliko radnici odbiju gašenje, fabrika će se ugasiti sama jer sirovina ima za još najviše desetak dana.

Ono što je interesantno jeste da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović dok se u Crnoj Gori dešava prava drama i životi 500 radnika zavisi od države i njenih institucija, on uživa u dodjelama nagrada onima koji ucjenjuju tu istu Vladu i žele da je potkopaju na sve moguće načine, a sa druge strane potpredsjednik Abazović u svakoj izjavi medijima i u televizijskim obraćanjima govori kako će Vlada da radi u interesu građana.

Takođe, i ministar ekonomskog razvoja, umjesto da se bavi ovim pitanjem, on na sastancima na kojima traju pregovori se bavi ulaskom političkih partija u Vladu, izborima i svim drugim pitanjima koji se ne tiču uopšte pitanja KAP-a i opstanka radnika na tim mjestima, a nije mali broj radnika u pitanju.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad