Svijet

Medvedev o snimku nemačkih oficira: Nemačka se sprema za rat sa Rusijom

Foto: Sputnik

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je ukazao da će nemačke vlasti, nakon što se saznalo da su nemački oficiri razmatrali napad na Krimski most, pokušati da zataškaju situaciju i slažu da političko rukovodstvo s tim, navodno, nema nikakve veze

Nemačka se sprema za rat sa Rusijom, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na Telegramu komentarišući snimak na kom se čuje kako oficiri Bundesvera razgovaraju o mogućnosti napada na Krimski most. 

Sada će vladajući politički savez u Nemačkoj pokušati da zataška situaciju, kako bi se ublažilo negodovanje javnosti zbog razgovora nemačkih oficira, ocenio je Medvedev.

Nemačke vlasti će sad pokušavati da se izvade kako su to, navodno, vojne mahinacije, “njima ne treba hleba, samo bi da igraju te njihove ratne igre” i da političko rukovodstvo s tim, navodno, nema nikakve veze, naveo je Medvedev.

“Štaviše, na čelu nemačkog rukovodstva nalazi se  miroljubivi momak Šolc, koji odbija Banderovcima da isporuči rakete srednjeg dometa. On nije upućen ali će rešiti sve”, dodao je ironično bivši predsednik Rusije.

Čak i da nisu znali i da nisu naredili napad na Krimski most, istorija pamti mnogo primera kada je vojska umesto civilnih vlasti donosila rešenja o početku rata, podsetio je ruski zvaničnik.

“Tako će i sad doći kod Šolca i reći mu: ‘Gospodine rajh kancelaru, u Ukrajini je oboren projektil koji je, sudeći po tipu i putanji, leteo za Berlin.’ I šta će Šolc da im odgovori? Je li? Jasno je kao dan”, napomenuo je Medvedev.

Pokušaji da se razgovori oficira Bundesvera predstave kao igrica tenkića i raketa bili bi zlonamerna laž, jer Nemačka se sprema za rat sa Rusijom, zaključio je Medvedev. 

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad