Politika

Medojević: Spajić i Milatović se igraju sa državom!

Ako se Dritan igrao sa sektorom bezbjednosti, prema riječima njegovog eksperta, onda se ovaj dvojac Mickej i Jakov igraju sa državom. Pa ako je u toj dječijoj igri polome, nema veze. I onako nije njihov, poručio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Istakao je da niko ozbiljan kao što je Svjetska banka ili Međunarodni monetarni fond nije podržao ministru ekonomskog razvoja Jakovu Milatoviću i ministru finansija Milojku Spajiću ovu sprdačinu od tzv. plana (Evropa sad).

– Ne mogu da navedu nijedno ime i nijednu izjavu o podršci ideje o redustribuciji poreza i novog zaduživanja za potrošnju, “Svi nas podržavaju”, “Susreo sam se sa nekoliko senatora i kongresmena”, “Imamo punu podršku iz Brisela” itd. i sl. Ima samo jedan problem. Nema nijednog konkretnog imena ni konkretne izjave o tome. Nevidljivi ljudi, bez imena i prezimena, bez konkretnih izjava – naveo je on na Fejsbuku.

Kako je istakao, Spajić je tražio da Skupština donese odluku o novom zaduženju od 900 miliona evra “i da mu vjerujemo na riječ da će sve biti “ok”.

– Bez ijednog papira, analize, predloga ugovora. Ništa. Samo kaže: “Bez majke, sve će biti OK”. I ja mu vjerujem. Za njega će biti ok. Pašće provizija na račun ili u kešu. Za narod i državu, koga briga. Više transakcija, više provizije. I onako će sve to narod platiti i pozlatiti – istakao je.

Naglasio je da Vlada prihvata posao oko tzv. hedzinga od 840 miliona eura bez ijednog papira ili materijala.

– Ministri glasaju na viber grupi. Rokamo! Što više trasakcija, to više provizija. Prosto pravilo investicionog bankarstva – navodi Medojević.

On je naveo da je uloga Vlade da obezbijedi i isporuči servis građanima i privredi i da podstakne rast i razvoj.

– Oporezivanje piva i slatkiša, gaziranih pića i cigareta kao ključni segment ovog tzv. plana je smijurija. Kako mali Đokica zamišlja vođenje zemlje – zaključio je Medojević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad