Politika

Medojević: Plan “Evropa sad” će napraviti krizu kao u Grčkoj!

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević osvrnuo se danas na press konferenciji problemu u projektu “Evropa sad”.

Foto: Kurir

” Šta je problem sa projektom “Evropa sad”? Primjer može biti Grčka. Svakog dana npr. dolazite na posao, i dobijate bonus od 310 evra, to je bila pogubna politika Grčke. Mašinovođe su dobijale bonus zato što su prali ruke. Kuriri su dobijali bonus jer su ispravno dostavljali pakete. Sve je to lijepo. Ima li iko normalan ko će biti protiv toga? Ali takva politika je Grčku dovela u bankrot!”

Medojević je kazao da je ideja ljudi koji stoje iza ove Vlade hapšenje jednog ili dvojice visokih funkcionera predstaviti kao da je to borba protiv kriminala, a ovakvim zaduživanjem se planira obesmisliti ekonomski sistem.

“Jasno je da je plan neodrživ, i da ne može biti na dugi rok. Zašto se ministru Spajiću žuri? Zato što podiže plate očekujući izbore. Pokušaće da dobije vlast na ovoj populističkoj priči. I kad bi dobio izbore, reći će da je MMF zabranio ovo povećanje.”

Medojević je pitao kako se niko drugi u regionu i Evropi nije sjetio da ovako ukine doprinose na zarade? Jer je neodrživo.

“Javne finansije u Crnoj Gori su u velikoj krizi. Ako ih ne popravimo, po modelu dovođenja investicija, popravke nas čeka dužničko ropstvo. Čeka nas Grčka.”

Medojević je pozvao sve društvene aktere na dogovor.

“Crna Gora ne može biti ni antisrpska, ni anticrnogorska, ni antibošnjačka ni antialbanska. Nije moralno izopštiti Srbe iz Vlade.”

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad