Politika

Medojević o Spajićevoj ponudi Miomiru M. Mugoši: Mickeju bliži DPS lopovi nego DF!

Jedan od ključnih aktera afera “Klap” i “Vardar” bio je i direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša koji je omogućavao privilegovanim pojedincima i firmama da ostvaruju nelegalni prihod, na štetu budžeta i države Crne Gore, i prosto je nevjerovatno da ministar finansija i socijalnog stranja Milojko Spajić osobi za koju postoje osnovane sumnje da je zloupotrijebila službenu dužnost i omogućavala direktnu pljačku budžeta nudi savjetničku funkciju, poručio je lider PZP-a Nebojša Medojević.

Foto: Kurir

On je ocijenio da su ministru Spajiću očigledno bliži DPS-ovi lopovi nego DF.

-U saradnji sa insajderom Dejanom Lakićem, nedvosmisleno sam javno dokazao postojanje zavjere u policiji, Tužilaštvu, Upravi prihoda i Privrednom sudu u cilju stvaranja kriminalne organizacije koja je zlupotrebom službenog položaja, sa umišljajem, organizovano i u dužem trajanju, sprovodila kriminalni plan da se kroz složenu šemu fiktivnih faktura i firmi ošteti budžet Crne Gore za više stotina miliona evra.

Jedan od ključnih članova te kriminalne organizacije je bio i direktor Uprave Prihoda koji je omogućavao ovim privilegovanim pojedincima i firmama da ostvaruju nelegalni prihod, na štetu budžeta i države Crne Gore. Naprosto je nevjerovatna činjenica da je Ministar Mickej nudio licu za koje je znao da postoje osnovane sumnje da je zloupotrebljavao službenu dužnost i omogućavao direktnu pljačku budžeta kroz nezakoniti povracaj PDV, lažne stečajeve i pranje novca, poziciju savjetnika u Vladi!

Država nije igračka. Ponašanje i djelovanje Ministra Mickeja ukazuje na postojanje jasnog umišljaja i motiva da zlouporebom pozicije Ministra stekne ličnu materijalnu korist, a posredno i nelegalnu i nelegitimnu političku korist za svoju partiju.

Na osnovu dokaza koje sam ja prikupio uz pomoć insajdera Dejana Lakića, Miomir Mugoša je morao biti uhapšen i optužen za teška krivična djela zbog štete za budžet od više stotina miliona evra- kazao je Medojević.

On je istakao da je nakon današnjeg saznanja o Spajićevom dilovanju sa Mugošom i “Ministar Mickeja” ulazi u zonu krivične odgovornosti za saučesništvo u vršenju teških krivičnih djela, njihovom prikrivanju i ometanju pravde.

-Ministar Mickej je, očigledno, čisti DPS kadar, baštini isti odnos prema narodnim parama, korupciji, kriminalu kao i njegov idol Đukanović. Zato se lakše dogovara sa DPS lopovima nego sa DF-om!- zaključio je Medojević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad