Portal ODBRANA

Ekonomija

Medojević: Dok cijena nafte na berzi pada, u Crnoj Gori ide u nebo

Predsjednik Pokreta za promjene, jedan od lidera Demokratskog fronta i bivši poslanik u Skupštini Nebojša Medojević poručuje da cijene goriva u Crnoj Gori enormno skaču dok na svjetskoj berzi cijena nafte pada.

Foto: Borba

„Cijena barela nafte na berzi je 2008 godina bila 147 USD, a maloprodajna cijena na pumpama dizela je bila 1.15 evra, supera 1,18 evra.Danas kad je cijena barela nafte na berzi 107 USD, kod nas cijene goriva divljaju. Litar supera 1.73 evra, a litar dizela 1,78 evra.Cijena nafte je u odnosu na jul 2008. pala za 27.2%, a cijena dizela je veća za 35,3% a benzina 30,6%“, precizirao je Medojević.

On ističe da je jasno je da i 42. i 43. vlada Crne Gore nijesu imali dovoljno znanja i sposobnosti da predvide krizu sa energentima i hranom i nijesu učinili ništa da Crna Gora dočeka koliko toliko spremno ove poremećaje i krizu.

„Nemamo nikakve rezerve strateških roba, guramo prst u oko Rusiji, a Vlada Đukanovića je koncesiju za istraživanje i eksploataciju gasa i nafte u crnogorskom podmorju dala ruskoj kompaniji NOVOTEK, koja je, sa drugačijom i racionalnijom politikom Vlade, mogla obezbijediti neophodne količine derivata po razumnim cijenama, na koje ne bi toliko uticali skokovi cijena na berzama.Mogli smo i napraviti vezane aranžmane sa izvozom struje i kupovinom nafte po povoljnijim cijenama, ali za to trebaju državnici koji ponešto i znaju“, smatra Medojević.

Kazao je da je premijeru Dritanu Abazoviću ipak najvažnije da je što bliži ambasadorima i stranim nalogodavcima, a za sudbinu i standard građana i funkcionisanje privrede i države ga nije toliko briga.

„On i nije došao na to mjesto da rešava probleme građana i privrede, već da bezpogovorno sluša centre globalne duboke države. Pa neka košta, koliko košta. I onako će sve to narod platiti i pozlatiti. Vlada je mogla i da uvede subvencije za gorivo za određene kategorije prevoznika (javni prevoz, taxi, javne službe, poljoprivredne proizvođače…) smanji PDV na gorivo, uvede subvencije kompanijama koje se bave prometom naftnih derivata“, ocjenjuje Medojević.

„Ali ključni mehanizam je bio blagovremena nabavka strateških rezervi derivata, ali Dritanu i našim sorošodima ie važnije da se slika sa nekim od stranih lidera i da ga neko pomiluje po kosi, od strateških intetesa države i građana“, zaključuje on u svom saopštenju.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad