Crna Gora

Medojević: Ako Đukanović podnese ostavku, DPS pada ispod 10%

Predjsednik Pokreta za Promjene Nebojša Medojević kazao je u saopštenju da je DPS partija koja je bila politički okvir za vladavinu braće Đukanović.

Foto: Vijesti

“Čitav sistem je bio godinama izgrađivan da Milo i Aco mogu u svakom trenutku donijeti bilo kakvu odluku, i da će ta odluka biti sprovedena kroz institucije sistema: Parlament, Vlada, Tužilaštvo, Sudovi, ANB, Carina, Katastar… Pametniji Đukanović, Aco je odmah nakon gubitka izbora napustio Crnu Goru i otišao u Luksemburg. Kažu da je na račune švajcarskih banaka prenio 1 mlrd EUR, samo da bi dobio državljanstvo EU i da bi sebi kupio zaštitu od sudskog progona. Sa sobom je ponio svu dokumentaciju Prva banke i svih njegovih firmi i sada u CG nema ništa. Gluplji Đukanović, Milo, ostao je u Crnoj Gori i sveo je sebe na ponižavajući nivo da pregovara sa Željkom Ivanovićem, Rankom Krivokapićem, Milicom Pejanović i Duškom Markovićem”

Medojević je naveo da su Đukanoviću potpisnici Memoranduma garantovali imunitet odkrivičnog gonjenja “ako on napusti politiku i DPS podrži manjinsku Vladu albanskih i bošnjačkih partija i vlasnika Vijesti!”

“Gluplji Đukanović, Milo mora znati da za DF ne važe dilovi Željka Ivanovića sa njim. Nema imuniteta za pljačku i uništenje Crne Gore. Moraćeš da odgovaraš pred institucijama države. Moraćeš da vratiš opljačkano blago narodu! Sve dok postoji DF, Đukanović zna da će odgovarati za svoje zločine. Zato su i on i njegovi plaćenici svim silama navalili da razbiju DF i da vrbuju izdajnike”, naglašeno je u saopštenju.”

Samo je DF, kako kaže Medojević, spreman da razbije DPS mafiju i da očisti zemlju od kriminala i korupcije.

“Poslušnici duboke države i “Sorošoidi” misle da će odlaskom Đukanovića i pravljenjem koalicije sa ostatkom DPS-a, pobjediti DF. Ne znaju bednici, da odlaskom Đukanovića, DPS nestaje. Iz prostog razloga što je DPS od 1998 izgrađivan kao privatna firma Đukanovića i kao političko krilo narkokartela. Kad ode Đukanović, odlazi i DPS. Koalicija vlasnika Vijesti, DPS-a bez Đukanovića, albanaca, bošnjaka, Sd i SDP je GUBITNIČKA priča. Ne mogu dobiti više od 15% glasova.”

“Za DF ovaj plan vlasnika Vijesti, Ranka Krivokapića, Milice Pejanović i Duška Markovića je idealan. Samo jako. Ubijedite Mila da ga niko neće hapsiti i da može mirno da ode, napravite ovu kurton koaliciju i da se izmjerimo na izborima. A Milo neka razmisli koliko mu je jaka garancija ove pestokupljevina. A DF ima jedan lepi plan za njega i DPS. Vanredno stanje, Stadion, kavezi, svjetla, prskalice”, zaključuje Medojević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad