Portal ODBRANA

Politika

Medojević: Abazović imao kontakte sa licima povezanim sa islamskim ekstremistima

ANB je iskoristio amaterski odnos Abazovića i nedostatak elementarne bezbjednosne kulture i njegove kontakte sa licima koja jesu pod mjerama najvećih zapadnih obavještajnih službi, naveo je on

Foto: Dan

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, saopštio je da je “ovo je školski primjerak zloupotrebe službe u političke svrhe. Ovakvi propagandni materijali su godinama izrađivani u ANB protiv političkih oponenata Đukanovića i DPS mafije.

– ANB je iskoristio amaterski odnos Abazovića i nedostatak elementarne bezbjednosne kulture i njegove kontakte sa licima koja jesu pod mjerama najvećih zapadnih obavještajnih službi, za konstruisanje ovakvih spinova i montaža. Abazović jeste imao kontakte sa licima koja se povezuju sa ekstremnim islamskim radikalizmom i ekstremizmom, i koja su kao takva pod mjerama i pažnjom najvećih zapadnih obavještajnih službi. Ipak, ti kontakti su više dio šarlatanskog karaktera Abazovića koji, bez ikakve kontrole i rezerve, uspostavlja kontakte sa licima, sa kojima nijedan premijer nikada ne bi smio da ima bilo kakvu kumunikaciju. S druge strane, zadatak ANB je bio da upozori premijera da su lica sa kojima je ostvario kontakte, bezbjednosno interesantna i da sa njima ne smije da ima komunikaciju. Vašarsko-žovijalni karakter Abazovića i njegova sklonost ka komunikaciji sa kriminalcima, tajkunima, agentima, starletama, švercerima, makroima, je od strane DPS struktura u ANB ocjenjena kao pogodna za diskreditaciju- naveo je Medojević.

Poručuje: “Narativ je da je Dritan dio ekstremnih radikalnih islamskih struktura, kako bi ga diskreditovali kod partnerskih službi SAD, koje su posebno osjetljive na ovaj vid terorizma. Šef ANB Savo Kentera i bivši ministar odbrane Peđa Bošković su već pokazali svoju sklonost ka ovakvim “uradcima” kada su pokrenuli obskurni portal “UDAR” protiv DF, pred izbore 2020”.

– Očigledno da Dritan ne kontroliše Vladu niti ANB i da ovakva situacija samo doprinosi eskalaciji krize. Ostavka Abazovića bi bila logičan odgovor na situaciju gdje njegova Vlada radi protiv njega. Ako već ne može da smijeni Kenteru- saopštio je Medojević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad