Crna Gora

Medenica negirala navode optužnice

FOTO: Vijesti / Boris Pejović

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica pred vijećem Višeg suda negirala je navode optužnice u kojoj je specijalno tužilaštvo tereti da je bila dio šesnaestočlane zločinačke organizacije koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

Vesna Medenica izjavila je danas na suđenju da se našla u centru odmazde “nove političke elite”.

Takođe je naznačila da je spremna da umre za svog sina, ali da nije spremna da sedi na optuženičkoj klupi.

Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je prijedloge advokata Sonje Manojlović, Stefana Jovanovića, Nikole Ivanovića i Miloša Vuksanovića za oduzimanje pritvora Milošu Medenici, Vojinu Perunoviću i Marku Vučiniću.

Trojica osumnjičenih terete se za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, nedozvoljen uticaj i izazivanje nezakonitog uticaja, zloupotreba službenog položaja, neovlaštena proizvodnja, posedovanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teške telesne povrede i sprečavanje dokazivanja.

Viši sud je odbio i predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se postupak protiv Milice Vlahović-Milosavljević i Vesne Medenice spoji sa postupkom protiv kriminalne grupe koju je navodno formirao Miloš Medenica. Taj dio postupka razdvojen je u julu, na prijedlog advokata Nikole Martinovića, jer je tada smatrao da „nema potrebe da Vlahović-Milosavljević godinama čeka na završetak suđenja velikom broju optuženih zbog samo jedna optužba protiv nje”.

Tužilac Vukas Radonjić zatražio je juče dupliku postupka.

Milica Vlahović-Milosavljević optužena je za zloupotrebu službenog položaja, dok Specijalno državno tužilaštvo u tom dijelu optužnice tereti Vesnu Medenicu, majku navodnog organizatora kriminalne grupe Miloša Medenice, da je zloupotrebila službeni položaj putem podstrekavanja.

Predsjednica posebnog vijeća, sudija Nada Rabrenović, izjavila je juče da nisu ispunjeni procesni razlozi za održavanje glavnog pretresa zbog nedolaska okrivljenog Milorada Medenice.

Njegov advokat rekao je sudu da ga je klijent obavijestio da je bolestan, navodeći da će sudu naknadno dostaviti medicinsku dokumentaciju.

Veće Višeg suda juče je saopštilo i da glavni pretres nije počeo u postupku protiv Medenice i njenog sina Miloša, te da zbog toga ne mogu odlučivati ​​o zahtevu advokata za ukidanje pritvora Milošu Medenici.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad