Vijesti

Mazohizam u službi pomirenja: Borisu Miloševiću ne smeta crni ustaški barjak sa porukom “Jasenovac – za dom spremni”!

Potpredsjednik Vlade Hrvatske iz Samostalne demokratske srpske stranke danas je stao pod crni ustaški barjak na kome je pisalo: Jasenovac – za dom spremni?!

Foto: Danas.rs

Naime, Boris Milošević je danas učestvovao u Koloni sjećanja u Vukovaru koju su organizovali hrvatska država i Udruženje branitelja u spomen “tridesete godišnjice od stradanja grada od agresorske JNA i srpskih paravojnih formacija”.

U povorci koja je bila duga oko 5,5 kilometara našao se i zloglasni barjak iz epohe NDH na kojem je ispisan ustaški poklič i naziv monstruoznog logora u kojem je ubijeno na stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.

To očigledno nije smetalo Miloševiću, koji je posle ceremonije poručio da je njegovo prisustvo u koloni “korak više ka pomirenju” :

– Danas sam došao da se poklonim žrtavama i iskažem poštovanje. Nadam se i želim da danas Vukovar bude grad pijeteta, a sjutra grad radosti i veselja, ljubavi svih stanovnika koji žive u Vukovaru i vole svoj grad- kazao je Miloševiću.

Milošević je bio danas jedini srpski predstavnik u gradu na Dunavu, a prije dva dana je zajedno sa Miloradom Pupovcem odao poštu i stradalima na poljoprivrednom dobru “Ovčara”.

Ovi potezi pomenutog tandema s ogorčenjem su primljeni kod pripadnika srpskog naroda u Hrvatskoj, pa se s pravom postavlja pitanje da li su Milošević i Pupovac, posle mazohističkih epizoda u vreme “vukovarske obljetnjce” dostojni da i dalje predstavljaju Srbe.

Inače, današnjoj ceremoniji prisustvovali su predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, ministri, predstavnici političkih stranaka, kao i udruženja ratnih veterana, porodica stradalih. Takođe, bio je prisutan i bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović.

(Borba)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad