Srbija

Manojlović najavio moguću blokadu izbora 2. juna; Nestorović se solidariše sa “Kreni-promeni”?

Foto: n1

Lider pokreta “Kreni-promeni” kaže da je na jednoj opštini poništeno skoro pola potpisa ovog pokreta, i da su se našli na drugim mestima

Kandidat za gradonačelnika liste “Kreni-promeni” Savo Manojlović objavio je da će najverovatnije 2. juna ići u blokadu izbora.

“Posle ultimatuma od utorka izborili smo se za pet opozicionih listi (četiri ‘Biram borbu’ i jedan ‘Kreni – Promeni’). Dva izborne liste nemaju dovoljan broj potpisa – kao odgovorni ljudi i pored opstrukcija prihvatamo da se one ne odobre”, kaže Manojlović.

Na jednoj opštini, dodaje, je poništeno skoro pola potpisa “Kreni-Promeni”, jer su se pre toga, kako kaže, uz nameštaljku i falsifikovanje sa overivačima našli na drugim listama.

“Ovo je šansa da se i deo opozicije koji bojkotuje izbore kod kuće i u Skupštini gde primaju milion evra godišnje, ujedini sa narodnom koji će biti na blokadi”, navodi on.

Nestorović: Nećemo na izbore bez “Kreni-promeni” i “Biramo Beograd”

Predsednik pokreta “MI-snaga naroda” Branimir Nestorović izjavio je da će taj pokret konačnu odluku o izlasku na predstojećim lokalnim izborima doneti u narednih nekoliko dana.

Nestorović je agenciji Beta kazao da će ta odluka zavisiti od stava pokreta “Kreni-promeni” i koalicije “Biramo Beograd”, obzirom da su te organizacije, kako je rekao, ranije najavile mogućnost izlaska iz izbornog procesa.

“Izborni proces je pretvoren u cirkus i na granici je regularnosti. Ukoliko ‘Kreni-promeni’ Sava Manojlovića i koalicija ‘Biramo Beograd’ odluče da istupe iz izbornog procesa, to isto ćemo učiniti i mi. Na izborima neće učestvovati stranke okupljene oko Dragana Đilasa i Miloša Jovanovića, tako da ne želimo da učestvujemo na izborima samo sa Srpskom naprednom strankom, jer bi ispalo da smo prilepak vlasti”, rekao je Nestorović.

Prema njegovim rečima, pokret “MI-snaga naroda” je nezadovoljan medijskom dominacijom stranaka na vlasti “posredstvom lika i aktivnosti predsednika Srbije”.

“Nezadovoljni smo i neravnopravnim pristupom notarima i overiteljima, opet u korist vladajućih stranaka i od vlasti odabranih izbornih lista. Nezadovoljni smo i pristupom javnim prostorijama za potrebe kampanje. Zbog svega toga nismo uspeli da skupimo i overimo potpise za sve beogradske opštine”, kazao je on.

Nestorović kaže da se nikad nije desilo da se u toku izborne kampanje donose izborni zakoni.

“Ne mogu pravila igre da se menjaju dok traje utakmica. Kažu da svi imaju pravo da učestvuju u izbornoj trci. Imaju, ali ne mogu. S ovim rokovima bilo je nemoguće kandidovati se u svim opštinama i gradovima”, rekao je.

Lokalni i gradski izbori su raspisani za 2. juni.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad