Politika

Mandić: Uradiću sve da Srbija i Crna Gora imaju najbolje odnose

© Tanjug/AP/Risto Bozovic

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić, izjavio je da će nastaviti raditi na ispravljanju brojnih nepravdi koje je veliki broj građana Crne Gore doživio tokom proteklih 30 godina.

“Prethodni režim je radi opstanka na vlasti i kao sredstvo produbljivanja podjela među različitim narodima koji žive u Crnoj Gori, negovao izričito neprijateljski odnos prema Srbiji, ali i Republici Srpskoj”, rekao je Mandić.

“Dolazimo do zaključka da se taj odnos nije mnogo promijenio, čak ni nakon njihovog odlaska s vlasti. U Beogradu i Banjaluci i dalje se traže krivci kako bi se prikrile razne kriminalne operacije koje je prethodni režim sprovodio u Crnoj Gori”, izjavio je on u intervjuu za današnju “Politiku”.

Mandić je istakao da kao osoba koja se tokom cijelog svojeg političkog angažmana borila protiv diskriminacije srpskog naroda i svih onih koji su tokom 30 godina samovolje jednog režima doživjeli nepravdu, vidi izbor za predsjednika Skupštine kao zajedničku pobjedu.

“Kao novi predsjednik Skupštine, snažno ću se zalagati za obnovu povjerenja u ljude. Nastaviću raditi na ispravljanju mnogih nepravdi koje je veliki broj građana Crne Gore doživio tokom posljednjih 30 godina. U svakom pogledu, radit ću u interesu mira i stabilnosti, što je od suštinskog značaja za naše društvo”, rekao je Mandić.

Naglasio je da pred novom vlašću u Crnoj Gori postoji mnogo posla te da sistem koji je stvoren tokom tri decenije mora biti očišćen od kriminala i korupcije. Istakao je da nasleđeni sistem potiče od bivše komunističke vlasti, koja je bila poznata po opsegu svog državnog aparata.

RT Balkan

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad