Politika

Mandić: Uloga novinara u svakom društvu od neprocjenjive važnosti

Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uputio je čestitku povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično, svim novinarkama i novinarima Crne Gore čestitam 23. januar – Dan novinara“, navodi se u čestitki.

Mandić je istakao da je uloga novinara u svakom društvu, pa tako i u Crnoj Gori, od neprocjenjive važnosti.

„Njihova istraživačka i kritička misija je upravo ona brana koja čuva kako slobodu misli, tako i slobodu cijele zajednice“, dodaje se.

On je kazao da su mnogi novinari dali veliki doprinos, stavljajući sopstvenu i bezbjednost svojih porodica po strani kako bi i Crna Gora „prodisala punim plućima demokratije i slobode“.

„Na današnji dan sjećamo se pionira vašeg posla, prvih novinara Glasa Crnogorca sa Cetinja i Narodne misli iz Nikšića, koji su novosti pronijeli širom zemlje i svijeta, kao i onih poput Duška Jovanovića, koji su borbu za slobodno i demokratsko društvo platili svojim životom“, piše u saopštenju.

„Današnji dan nas podsjeća da je naša obaveza da zadovoljimo istinu i pravdu kada su u pitanju napadi na novinare, kao i da obezbijedimo siguran ambijent u kojem će moći da slobodno rade svoj važan posao“, zaključio je Mandić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad