Politika

Mandić: Spajić da se odupre onima koji ga loše savjetuju ili da idemo na izbore

Foto: Borba

Jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Andrija Mandić rekao je da bi „volio kada bi mandatar Milojko Spajić imao dovoljno snage da pobijedi sve one oko njega koji ga savjetuju da treba da istraje na ovom dosadašnjem pogrešnom putu koji je imao i da sve vrati na početak“.

„Da u kratkom periodu dogovorimo vladu koju bi činili svi politički subjekti koji su pobijedili 30. avgusta. Ako nema snage za to, pošteno je da idemo na nove izbore i vidimo kakvo je raspoloženje građana“, poručio je Mandić.

On je naveo i da od tri tri grane vlasti trenutno imamo Vladu koja iako je u tehničkom vladu ima puni kapacitet.

„Jedino što ne funkcioniše četiri mjeseca to je parlament. Parlament ima predsjedavajućeg, to je Milan Lekić. Imamo definisanog predsjedavajućeg, da ne mislimo da život počinje od spikera ili predsjednika parlamenta. Imamo predsjedavajućeg možemo da radimo šta hoćemo…“, naveo je on.

Mandić je dao i „dobar savjet Spajiću“.

„Najbolje je imati dobar osjećaj i pozvati što je moguće veći broj saveznika i zašto bi se ograničavao na 41 poslanika i bio taoc volje bilo kog pojedinca ili bilo koje politčke grupacije. Pozvati pobjednike izbora, autentične predstavnike nacionalnih manjina i biti premijer koji može donositi teške odluke“, naveo je Mandić.

Jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ kazao je da ima „visoko mišljenje o Milu Božoviću“.

„Prijatelj sam sa njim i čvrsto vjerujem u sve ono što je rekao Božović. Nemam previsoko mišljenje o institucijama ove zemlje. One su teško kriminalizovane. Iz razgovora sa advokatima koji zastupaju Božovića saznao sam da je ta optužnica koja je podignuta tanja od papira na koji je napisana. Pozivam javnost kada bude potvrđivanje optužnice da čuju šta ima da kaže Božović…“, rekao je Mandić.

On tvrdi i da je podizanjem optužnice protiv Božovića htjela da se „nanese šteta jednom od najperspektivnijih i najdarovitijih političara u Crnoj Gori“.

„Ako ne bude tako, ja ću javno da se izvinim ako se dokaže da je istina ono što zastupa tužilaštvo…“.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad