Politika

Mandić Rodiću: Od velikog je interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Srbijom

Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas sa Nebojšom Rodićem, novoimenovanim ambasadorom Srbije u Crnoj Gori, saopšteno je iz Mandićevog kabineta.

„Predsjednik Mandić je prije svega ambasadoru Rodiću čestitao na imenovanju i poželio mu dobrodošlicu kako u Crnu Goru, tako i u Skupštinu Crne Gore, ističući pritom da naše dvije države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, trebaju da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Mandić je izrazio jasnu namjeru i važnost koju Crna Gora pridaje velikim infrastrukturnim projektima poput završetka autoputa i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar kako za potrebe države Crne Gore, tako i za zemlje koje se naslanjaju na nju.

„Tokom sastanka predsjednik Mandić je apostrofirao da je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Republikom Srbijom“, dodaje se u saopštenju.

„Ambasador Rodić je izjavio da mu čini veliku čast da predstavlja Republiku Srbiju u Crnoj Gori. Ambasador je upoznao predsjednika Mandića sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srbiji, izražavajući svoje uvjerenje da će se ubrzo nakon konstituisanja parlamenta u Srbiji oformiti i grupa prijateljstva između naša dva narodna doma. Rodić je predsjednika Mandića upoznao i sa projektom EXPO 2027. posebno naglašavajući da će od istog benefite imati cijeli region, te da je to velika šansa za našu zemlju kada je u pitanju oblast turizma“, piše u saopštenju.

„Na samom kraju, ambasador Rodić se zahvalio predsjedniku Skupštine na izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je spreman da predano radi izgradnji najboljih mogućih odnosa između naše dvije bratske države i izražavajući svoje uvjerenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lijepih stvari“, zaključuje se.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad