Politika

Mandić: Poslanici će imati priliku ponovo da glasaju o vraćenim zakonima

Foto: Borba

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je da je nakon odluke predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da Skupštini Crne Gore vrati na ponovno odlučivanje tri zakona, parlamentarna većina obnovila dva zakona koja su predložena od strane grupe poslanika, dok je Vlada Crne Gore, takođe, obnovila zahtjev za zakon čiji je ona bila predlagač.

„Sjednica Skupštine će se održati 19. januara, odnosno u najkraćem mogućem roku predviđenim Poslovnikom Skupštine i na njoj će se poslanici ponovo izjasniti o datim zakonima“ – kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore.

Mandić je konstatovao da nakon što su tri zakona prošla tri čitanja, prošla kroz nadležne odbore Skupštine, da poslanici nisu uočili nikakav nedostatak vezan za te zakon.

On napominje da će poslanici imati priliku ponovo da glasaju o vraćenim zakonima i tim činom će se jasno odrediti u odnosu na odluku koju je donio predsjednik Crne Gore.

„U konačnom, Crna Gora ima Ustavni sud koji radi u punom sastavu, a on je jedino nadležan da ocijeni da li je neki zakon u saglasnosti sa Ustavom ili ne. Za razvoj demokratije  u Crnoj Gori je veoma korisno da svaka institucija odgovorno radi svoj posao. Parlament donosi Ustav i zakone, Vlada vodi politiku ove zemlje, a Ustavni sud ocjenjuje usklađenost zakona i drugih propisa i opštih akata sa Ustavom i zakonima.“ – zaključio je predsjednik Mandić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad