Politika

Mandić poručio DPS-u: Ne razmahujte se sa NATO-om, Rusija vas je pustila da uđete da budete njihovi igrači!

Foto: Borba

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da se u vrijeme DPS-a nije poštovala prezumpcija nevinosti u slučaju njegovog hapšenja ali i Mihaila Čađenovića i Milana Kneževića.

„Tu su bila hapšenja koja su imala funkciju nanošenja političke štete. Ako Milo Božović bude osuđen mi ćemo se izviniti. Ali koga zmija ujede i guštera se plaši. Znamo šta smo prošli kao politička organizacija. Očekivati od nas povjerenje u institucije, posebno trenutak kada se sve to odigralo – niko nas ne može uvjeriti da je to bilo neophodno za jednu takvu proceduru“, kazao je Mandić.

Na ovo je reagovao šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić koji je kazao da u ovoj političkoj vatri i razmjeni nije niko mogao da čuje od DPS-a da nije poštovao prezumpciju nevinosti već da nadležni organi to utvrde.

„Nismo mi govorili o dokazima koje su pribavile bezbjednosne agencije Republike Srbije da se u susret parlametarnim izborima 2016. nešto pripremalo. Mi smo se u političkim razračunavanjima trudili da ubijedimo javnost da se sastajete sa zvaničnicima Rusije kako bi spriječili da Crna Gora uđe u NATO. To se utvrdilo. Nemojte da tražite od nas da vjerujemo da nemate učešća povodom onoga što se pripremalo. Želimo da nadležni to ispitaju“, kazao je Nikolić.

Predsjednik Skupštine je kazao da ne pristaju da budu politički targetirani i da su lideri DPS-a više vremena proveli na kanabeima u Moskvi.

„Sada nas gađati kamenom za Moskvu i za Beograd a vi ste im bili glavni gosti. Ne zaboravite ipak istorijat Vaše političke organizacije“, poručio je Mandić DPS-u.

Nikolić je dodao da je tačno da postoji istorijat političkih odnosa u političkoj saradnji sa Jedinstvenom Rusijom i DPS-a.

„Znamo li kad se to dogodilo? Znamo li zašto je bilo potrebno pripremiti uslove za održavanje referenduma? Jer je Rusija uticala na konfiguraciju terena kako bi se referendum organizovao. Taj sastanak koji je nakon referenduma uslijedio u Sočiju sa Vladimirom Putinom i Milom Đukanovićem rezultirao povratnom informacijom da Crna Gora želi da postane članica NATO-a“, kazao je Nikolić.

Šef poslaničkog kluba DPS-a kazao je da je Mandić danas, zahvaljujući Jakovu Milatoviću, postao evropski izum.

„Sjeli ste u fotelju prvog čovjeka Parlamenta a vidjećemo šta donosi novo vrijeme. I tada i danas, partija čiji sam ja predstavnik smo vodili računa o nacionalnim interesima Crne Gore. Je li bilo grešaka, jeste, i kažnjeni smo. Isto tako vidite da je naša politika vrlo žilava a ova politika će se revitalizovati jer je koncipirana tako da svi sada slijedite naše svjetonazore“, podvukao je Nikolić.

Mandić je njemu odgovorio i kazao da je upravo u toj Moskvi DPS-u data dozvola da uđe u NATO.

„To je zato što Moskva misli da je bolje da imamo nekoga u NATO-u nego nekoga vani“, kazao je on.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad