Politika

Mandić: Kneževića i mene bi na ramenima nosili u Vladu kada bi napadali Beograd i Banjaluku

Foto: NSD

On je poručio da se oni neće nikog odricati, te dodao da znaju da je to sramotni put i to može da se završi samo nestankom srpskog naroda u Crnoj Gori, a slična je situacija i u zemljama u regionu

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je da bi Milana Kneževića i njega nosili na ramenima u Vladu kada bi se odrekli Beograda i Banjaluke i kad bi počeli ružno da govore o predsjednicima Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku.

On je u Doboju na Sabotu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kazao da su Srbi jedan jedinstven i nedjeljiv narod, nezavisno od toga što ih je istorijsk sudbina rasporedila da žive u više država.

– Nekako sticajem okolnosti van Srbije i Republike Srpske ostale su na stotine hiljada Srba, ali oni žele da očuvaju to naše nacionalno jedinstvo jer je ono jedini garant za budućnost našeg naroda i za budućnost svih zemalja gdje živi srpski narod. To vam je veoma važno jer znate kakve su prilike, evo vi se svi bavite politikom, delegati ste ove velike stranke i gledate kako se u maloj Crnoj Gori autentičnim predstavnicima srpskog ne dozvoljava da uđu u vlast i to ne samo jer su Srbi. Ima i među nama među Srbima različitih, da ne kažem neku oštriju formulaciju. Da sjutra ja i moj kolega Milan Knežević počnemo da napadamo Beograd i Banjaluku, da ružno govorimo o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku Republike Srpke Miloradu Dodiku, pa oni koji upravljaju Crnom Gorom i dolaze iz međunarodne zajednice, rekli bi svojim poslušnicima u Crnoj Gori da prostru crveni tepih i na ramenima da nas unesu u Vladu Crne Gore – kazao je on.

Mandić je poručio da se oni neće nikog odricati, te dodao da znaju da je to sramotni put i to može da se završi samo nestankom srpskog naroda u Crnoj Gori, a slična je situacija i u zemljama u regionu.

– Zato je ovo jedinstvo i ova prilika da budemo danas sa jednom od  najmoćnijih srpskih stranaka, da učvrstimo i naše veze da pošaljemo poruku i Srbima koji su ostali izvan Srbije i RS, da te države misle na njih, da ih doživljavaju kao svoje i da uvijek mogu računati na njih. Vidjeli ste prethodnih dana, čitav srpski narod, ne samo Srbije i Republike Srpske, stoji uz našu braću na Kosovu i Metohiji. Ta naša zavjetna zemlja i taj veliki zavjet  koji su dali naši preci, dužni smo danas da pomognemo jer je njima najteže, kao što je bilo vama u vrijeme ratova koji su zahvatili bivšu Jugoslaviju- istakao je on.

Ocijenio je da u ovim teškim vremenima mogu da “nas vode oni koji su iskusni, jer mi se u našoj maloj Crnoj Gori suočavamo sa problemima da oni koji nisu dugo u politici, postaju lako žrtve raznih međunarodnih, iskusnih mangupa koji ih ubjeđuju da treba da se biraju vlade koje će raditi u tuđem, a ne u našem interesu.”

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad