Crna Gora

Mandić: Izvršićemo pritisak na Spajića da odustane od podrške Rezoluciji

Foto: Tanjug

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio je danas u Jasenovcu da će izvršiti pritisak na premijera Milojka Spajića i na Vladu Crne Gore da odustanu od najavljene odluke da u Ujedinjenim nacijama u Generalnoj skupštini podrže Rezoluciju o Srebrenici.

Mandić je kazao da je pomenuta rezolucija uperena protiv srpskog naroda, protiv Republike Srpske i Srbije.

Podsetimo, Mandić prisustvuje obeležavanju Dana sećanja na žrtve ustaškog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u Jasenovcu.

“Nismo mi vezani za bilo kakve fotelje ili bilo šta iako se vode razne prljave kampanje i od onih od kojih bi se to najmanje moglo očekivati, ali bi želeo da imamo razumevanje vaše. Da imamo razumevanje ovih nevinih duša koje se nalaze iza nas. Da te duše znaju da mi nećemo dozvoliti i da je to crvena linija kako bi se vratio onaj koji nas je diskriminisao uništavao srpstvo u Crnoj Gori ponovo na vlast. Uradićemo sve što je u našoj moći, zajedno sa našom crkvom i našom braćom da zaustavimo ovog premijera u jednoj lošoj i opasnoj nameri”, rekao je Mandić.

Mandić je poručio da su “Srbi u Crnoj Gori prošli svašta”.

“Razbili su nam zajedničku državu sa Srbijom. Protjerali su nam bili srpski jezik i prijetili nam da će nas traktorima protjerati u Srbiju. Diskriminaciju i nasilnu asimilaciju vršili su nad našim narodom i u konačnom kada su udarili na našu crkvu i naše svetinje, tada se sve promijenilo”, rekao je Mandić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad