Društvo

Mandić: Božić nas uči zajedništvu, slozi, strpljenju i podsjeća nas koliko je bitna porodica

Foto: Borba

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i svim pravoslavnim vjernicima uz želju da rođenje Bogomladenca Hristosa dočekaju u miru, zdravlju i blagostanju.

„Ne postoji dan u turobnoj istoriji naše civilizacije, koja se prostire po cijelom zemaljskom šaru, značajniji od dolaska Spasitelja koji je na prave temelje postavio srca, duše i živote ljudi. Božić nas uči zajedništvu, slozi, strpljenju i podsjeća nas koliko je bitna porodica, kao ključni stub stabilnosti našeg društva“ – navodi predsjednik Skupštine u čestitci.

„Ovih dana, dok ratni vihori gore na istočnim granicama Evrope i Bliskom istoku, svi zajedno treba da radimo i da se molimo da razum preovlada, a da mir zavlada svugdje u svijetu. Suživot i tolerancija nemaju cijenu i upravo je Božić pravi podsjetnik na takve istinske vrijednosti“ – istakao je predsjednik Mandić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad