Republika Srpska

Maloletnik iz Bileće uhapšen zbog terorizma

Foto: www.globallookpress.com

Policija je saznala da je jedna ili više osoba “pripremala teroristički akt” na jednu srednju školu

Maloletnik iz Bileće sinoć je uhapšen jer je počinio krivično delo terorizam u pokušaju, rekao je na konferenciji za novinare Siniša Laketa načelnik PU Trebinje.

Policijski službenici su, kako je on naveo, došli do operativnih saznanja da je jedna ili više osoba, “pripremala teroristički akt” na jednu srednju školu na području grada Trebinja.

“Odmah po saznanju, obavešteno je posebno Odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su sprovedene istražne radnje. Istraga nas je dovela do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično delo”, rekao je Laketa.

Posle hapšenja maloletnika iz Bileće zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizma u pokušaju, brojni roditelji iz Trebinja jutros nisu poslali decu u školu.

Iz Policijske uprave Trebinje kažu da je situacija u gradu potpuno bezbedna, a da će se zvanično obratiti javnosti tokom jutra, sa više informacija o ovom događaju i povodu za ovakva nagađanja.

Iako mnoga deca nisu došla u školu, nastava u svim školama odvija se redovno.

Predsednik Aktiva osnovnih škola Milorad Nadaždin rekao je da je najmanje dece prisustvuje nastavi u školama u Policama i Bregovima, dok su u Gorici na nastavu došli uglavnom svi učenici.

“Situacija je potpuno pod kontrolom, nastava se odvija redovno”, naveo je Nadaždin za lokalni portal “Trebinje lajv”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad