Politika

Mali: U četvrtak izmjene zakona o eksproprijaciji

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će već u četvrtak, na sjednici Vlade Srbije, na dnevnom redu biti izmjene Zakona o eksproprijaciji, a da će prijedlog tih izmjena biti gotov u toku današnjeg dana.

Foto: Kurir

On je saglasan sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koji je juče u razgovoru sa stanovnicima Jadra naglasio da su najspornije tačke kratki rokovi i rekao da to mora da se promijeni.

– Očekujem da ćemo već na narednoj sjednici Vlade imati izmjene Zakona o eksproprijaciji. Zakon jeste u skladu sa Ustavom, ali ono što treba da se promijeni jesu kratki rokovi. Mi ćemo koliko danas napraviti prijedlog izmjene Zakona, da bismo do četvrtka to već imali na Vladi, rekao je ministar finansija. Kako je naglasio, taj zakon nema nikakve veze sa Rio Tintom.

– U ovom trenutku, svaki dokument, bilo kakva odluka vezana za Rio Tintom, daleko je od nas najmanje godinu dana. Taj zakon nema nikave veze sa ovom kompanijom. Shodno onome što je predsjednik rekao, izmijenićemo neke odredbe tog zakona, kazao je Mali.

On je istakao da se nikakva odluka o Rio Tintu neće donositi bez neophodnih studija i volje građana.

– Ako se dokaže da neće biti negativnih uticaja na životnu sredinu, onda će se opet razgovarati sa građanima i oni će moći da odluče šta je za njih najbolje, dodao je.

(Novosti)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad